miercuri, decembrie 16, 2009

Activitati- luna noiembrie

Pe tot parcursul lunii noiembrie clubul a avut o sumedenie de activitati, printre care se numara: orientare cu busola prin padure (+gratar), catarari (+gratar), turism montan practicat in zona (ce implica urcatul pana la cabana clubului Magura, Rosengarten, sau vf. Magura). Astfel weekendurile au fost pline si nimeni nu s-a plictisit acasa uitandu-se la Tv[:D]. Toate aceste activitati sunt stabilite si organizate la sedintele din fiecare miercuri a saptamanii.

Si uite asa, la o prea minunata sedinta, ne-am hotarat sa dam o fuga pana in padurile invecinate si sa antrenam incepatorii in arta orientarii prin padure. Dar de miercuri pana duminica e o diferenta substantiala, iar cum vremea prezisa pe un termen mai mare de 3 zile e pura nimereala, asa s-a facut ca toata ziua ne-a plouat ca pe soricei, in padure.
Traian ne-a luat pe fiecare in parte si ne-a explicat cum sa citim o busola, cum sa o folosim in raport cu o harta si regulile de baza pentru a putea sa te descurci in diferite situatii. Dupa lectia de teorie, s-au format echipe care pe rand, au inceput sa caute posturile amplasate de Traian si de Marius prin padure.
Alte evenimente semnificative:
  • Am papat ciuperci la gratar. We're still alive!!! Ne-a cam stat inima in loc in seara respectiva :))
  • Eu si Cri invatam de zor la Lb. Romana, aveam teza a doua zi, dar cum nu putem nici sa neglijam scoala, nici sa renuntam la iesirile cu clubul, a trebuit sa gasim o cale de mijloc. Imbinam utilul cu placutul :D. Un alt exemplu ar fi Dya care dadea meditatii celor mici si trancalai la matematica.










  • Ca de obicei gingasa sticla de palinca le-a facut cu ochiul intr-un mod provocator lui Florin si lui Cosmin. Si cum ei sunt baieti draguti, nu au putut refuza o asemenea invitatie... Si uite asa s-a incins atmosfera, cu cantece, bancuri si voie buna :D




O alta activitate a clubului este cataratul. Stancile pe care le frecventam sunt in apropiere, prin urmare putem merge pe jos, cu bicicletele sau cu masina [ cu "furia verde" e cel mai distractiv, mai ales cand e Cosmin la volan] Asa ca in anumite weekenduri ne-am gasit mergand voiosi catre divina stanca.
Iesirile de acest gen, si nu numai, se axeaza in mod special pe incepatori. In sensul ca, incepatoriilor le sunt "predate" [intr-o atmosfera extraordinar de placuta] tehnicile de baza, diferite reguli si nu in ultimul rand noduri pe care sunt pusi sa le exerseze. Avand in vedere ambianta si felul in care sunt redate anumite aspecte si tehnici, novicii reusesc sa retina fara efort si foarte repede noile "lectii". Cand ai un profesor precum Marius, e greu sa nu te amuzi si sa nu te simti bine pe parcursul unei "lectii".
Dupa o bine venita incalzire, pe rand, incepem sa ne cataram pe stanca dura si rece.




  • In timp ce urci urasti stanca, insa cand ajungi sus vrei sa o iei in brate toata, cat e ea de mare.










Marius in actiune...










  • Replica celebra dupa cateva iesiri de genul: " Maaariuusss unde pun acum piciorul???!!!Dar mana?!?!" :))



Ultima, dar nu si cea din urma activitate descrisa aici este turismul montan. Iesirile la cabana clubului, Rosengarten se numara printre favoritele activitati ale grupului.
Dis de dimineata, clubul Magura se aduna in fata Clubului Elevilor din Cisnadie de unde se porneste spre cabana. Desigur, ca orice club avem membrii care vin cu 10 min mai devreme de ora stabilita, membrii care vin la timp, dar si membrii pe care trebuie sa-i trezesti personal, pt. ca telefoanele nu au niciun efect impotriva somnului adus de Mos Ene. Intr-un final ne reunim si plecam voiosi catre cabana.
Se vede fff clar cum Cri cu Florin se cearta.
Oamenii aceia sunt imposibili de oprit dintr-o "discutie condimentata".








"Drumul e lung,
Si tare as vrea,
S-ajung la tine
Cabana mea..."











Alte "faze" memorabile de la cabana ar putea fi:
  • Faptul ca am atins chiar si 40 de grade Celsius in toiul noptii in interiorul cabanei. Multumim lui Cosmin care s-a temut sa nu racim datorita frigului de afara, asa ca a supraumplut soba, pana la punctul in care impingea cu piciorul lemnele inauntru. Ma mir ca nu a explodat soba. Cineva acolo sus ne iubeste!! De aici si replica: "Mai baga bah un lem in foc, ca imi e frig!!"
  • Dragul de Cosmin s-a iubit cu sticla de alcool pana a picat lat la nani inainte sa-i vina timpul [aka. a adormit extrem de devreme]. Dragul de Florin, datorita problemelor de corazon, a terminat ce a inceput Cosmin si a sfarsit exact ca acesta, insa mai rau... cu dureri si migrene.
  • S-a cantat, s-a povestit, s-a ras, s-au spus bancuri, s-au incercat combinari zadarnice, s-a baut, s-a flirtat in prostie si asa mai departe...ehh, ce sa faca si oamenii?!?



Poza romantica... noaptea... in vf. ... in spate e intreg Sibiul luminat... Mare iubire intre Cholo si Marius. :>










Unul dintre focurile
facute de noi sus la Rosen.





Sunt multe "faze" haioase, dar pentru o scurta prezentare sunt suficiente cele mentionate. Pentru a afla cele mai mici amanunte va sugerez sa "veniti si voi" cu noi. ;)

In ultimul timp clubul Magura se poate lauda cu un flux de noi membrii. Astfel am ajuns sa avem oameni din Sibiu, Orlat, Sura Mare care sa participe la diferitele activitati din cadrul clubului. Orice persoana care vrea sa descopere universul montan, sau care are ca si pasiune muntele este bine venita.

2 comentarii:

  1. ma primitsi si pe mine in gajka voastra?

    RăspundețiȘtergere
  2. vai in timp ce voi faceati gratar eu faceam tema la mate:(( Diana rules!! fara ea nu as mi fi terminat-o ever. hahaha:))

    RăspundețiȘtergere